Dekimba neix amb un objectiu clar: facilitar i col·laborar amb una educació diferent, que ajudi als infants a créixerconsiderant a la resta d'animals éssers a tenir en compte, a respectar i protegir. 

Actualment, tenim cinc línes de treball: 

- Realitzar activitats i tallers amb infants i les seves famílies, per facilitar una reflexió sobre les relacions que establim amb la resta d'animals. 

- Crear materials lúdics que fomentin l'empatia cap a la resta d'animals. Partim de la ferma creença que el joc transmet valors, el que implica apostar per nous materials, més coherents amb una visió humanitària del paper dels humans en relació amb la resta d'animals (humans o no), el planeta i el medi ambient. 

- Cerca i distribució de materials existents. Volem facilitar l'accés a materials educatius i lúdics, a vegades difícils de trobar. A la nostra botiga pots trobar jocs i contes que promoguin l'empatia. 

- Formar i difondre a professionals de l'educació (formal i informal), famílies i qualsevol persona o col·lectiu interessats en un canvi de paradigma. Apostem per crear una xarxa de persones que col·laborin i fomentin infants empoderats, empàtics i compassius. 

- Col·laborar amb entitats que treballin en la protecció i la defensa animal. Per això, un percentatge dels beneficis de cada material que creem (jocs i contes d'edició pròpia) va destinat a una associació concreta. En la descripció de cada joc o conte pots trobar més informació. 


 

Paula Ramos

Sociòloga i educadora de lleure, porta mitja vida entre infants i animals. Especialitzada en el joc i la joguina com eina educativa, analitza els missatges especistes en el material educatiu i lúdic. 

Dekimba és el resultat d'unir les seves grans passions: infants, animals, lleure i jocs.

 

Col·laboradores

Comptem amb dues col·laboradores, excel·lents professionals, grans amigues i magnífiques persones. Creiem en el treball en equip, en la cooperació i els grups multidisciplinaris, per això esperem que aquesta llista no deixi de créixer!


Maria Ballesteros      

Il·lustradora i disenyadora. 

Podeu consultar els seus treballs aquí

Lorena Mitjans

Educadora de lleure i artista plàstica. 


 

Entitats amb les quals col·laborem:

Fundació Mona

Entitat dedicada a rescatar, rehabilitar i resocialitzar primats maltractats, i a oferir-los una llar al seu Centre de Rehabilitació. A més, aposta per l'educació, la divulgació i la sensibilització com estratègies de canvi. 

 

El Hogar ProVegan

El Hogar ProVegan Animal Sanctuary és una organització que rescata i recupera animals víctimes de la explotació, lluita pels seus drets, conscienciant a la societat a través de la educació i l’empatia i promovent el canvi sobre la base d’una informació científica en matèria de salut, medi ambient i ètica.


Gats de Sant Joan

Entitat que gestiona èticament els colònies de gats de Sant Joan de les Abadesses (Girona). Els hi faciliten menjar i beguda, refugi, atenció veterinària i llars a aquells gats que han estat abandonats. Realitzen campanyes d'esterilització i d'educació. 

 

Gats la roca

Entitat que gestiona èticament els colònies de gats de Sant Joan de les Abadesses (Girona). Els hi faciliten menjar i beguda, refugi, atenció veterinària i llars a aquells gats que han estat abandonats. Realitzen campanyes d'esterilització i d'educació. 

 

Espai Ambiental

Espai ambiental és una entitat sense ànim de lucre dedicada al disseny i impuls de projectes d’educació, comunicació i participació ambiental. Fomenta la cultura de la sostenibilitat i promou l’acció individual i col·lectiva per donar respostes de proximitat als reptes socioambientals de la nostra societat.


Copyright © 2016 Dekimba dekimba@dekimba.org